Urheilu ja vapaa-aika blogi

Sähköpyörän huollon perusteet

Sähköpyörän huolto, kuten mikä tahansa pyörän huolto, tulee tehdä säännöllisesti. Sähköpyöräsi puhdistaminen ja siitä huolehtiminen pitää sen toimivana, tehokkaana ja turvallisena. Huolto myös voi pidentää akun ja moottorin käyttöikää. Tämän kertaisessa kirjoituksessa kerromme, miten sähköpyörästäsi huolehditaan. Annamme vinkkejä pyörän pesuun, osien säännöllisiin tarkastuksiin, ohjelmisto- ja sovelluspäivityksiin sekä akun huoltoon. Tervetuloa lukemaan!

Sähköpyörän erottaa normaalista pyörästä sen akku

Akku tulisi ladata ja säilyttää huoneenlämmössä kuivassa paikassa, jossa ei ole suoraa auringonvaloa. Äärimmäinen kuumuus ja kylmyys ovat sähköpyörän akkujen vihollisia. Parantaaksesi akun käyttöikää, vältä jättämästä akkua täyteen ladatuksi tai täysin tyhjäksi pitkiksi ajoiksi. Kun pyörä on poissa käytöstä pidemmän aikaa, voit irrottaa akun. Se menettää vähitellen varaustaan, joten täytä se silti aina silloin tällöin. Talvella ja erityisesti, jos lämpötila on alle 0 °C, lataa ja säilytä akku sisällä ja aseta akku takaisin pyörään ennen ajamista.

Puhdas pyörä on onnellinen pyörä

Lika ja muta lisäävät osien kulumista. Kun ne sekoittuvat veteen ja rasvaan, ne voivat muodostaa tahnan, joka parhaimmillaan heikentää pyöräsi tehokkuutta ja pahimmillaan kuluttaa nopeasti kuluvia osia. Pidä siis pyöräsi puhtaana. Akun käyttöiällä ja teholla ei ole merkitystä, jos vaihteet jauhavat ja hyppivät ympäriinsä. Pyörällä ajaminen, jossa on puhtaat ja tehokkaat rattaat sekä oikein säädetyt vaihteet, on lopulta miellyttävämpi ajaa. Jos rattaisto näyttää likaiselta, on yleensä ketjuihin kertynyt mustaa tahnamaista likaa, tai erityisesti sähkökäyttöisissä maastopyörissä mutaa voi olla juuttunut takavaihteen jakopyöriin. Voit puhdistaa sen nopeasti rätillä tai syväpuhdistaa rasvanpoistoaineella.

Sähköpyörän ketjut vaativat yleensä useammin voitelua kuin normaalit polkupyörät. Laadukkaan voiteluaineen säännöllinen levittäminen ketjuun varmistaa, että rattaisto toimii tehokkaasti.

Sähköpyörän huolto täytyy joskus tehdä ammattilaisella

Useimmat sähköpyöräjärjestelmien valmistajat julkaisevat ohjelmisto- ja sovelluspäivityksiä; jotkut satunnaisesti, toiset usein. Ajotilastojen ja muiden hyödyllisten tietojen kirjaamisen lisäksi joillakin omilla sähköpyöräsovelluksilla tai sisäänrakennetuilla näytöillä voit mukauttaa pyöräsi suorituskykyä.

Saatat myös saada järjestelmän kunto- tai huoltopäivityksiä sähköpyöräsi sovelluksesta, joka voi näyttää tietoja, kuten huoltovälit. Voit ehkä tarkistaa, onko laiteohjelmistopäivityksiä saatavilla liitettyjen sovellusten kautta tai käymällä valmistajan verkkosivustolla. Jotkin merkit suosittelevat, että käyt valtuutetussa jälleenmyyjäliikkeessä, jotta päivitykset voidaan tehdä. Joskus sähköpyörät voivat näyttää virhekoodeja. Näiden virheiden syyt vaihtelevat, mutta jälleenmyyjä voi yleensä korjata ne helposti. Sähköpyörän huolto kannattaa aina antaa ammattilaisen käsiin, ja niitä hoitaa esimerkiksi Star-Velos.