Urheilu ja vapaa-aika blogi

Sport-tv näyttää urheilua livenä

Oletko intohimoinen penkkiurheilija ja nautit urheilutapahtumista oman sohvan rauhassa tai kotosalla kaveriporukassa. Urheilun seuraaminen paikanpäällä on aina suuri elämys, mutta monessa tapauksessa se ei ole mahdollista. Jos esimerkiksi seuraat englannin valioliigaa, on live-lähetyksen seuraaminen hyvä vaihtoehto pysyä kärryillä oman tiimin menestyksestä. Mukavaa että olet löytänyt blogin pariin. Tämänkertaisena aiheena on sport-tv ja penkkiurheilu. Toivottavasti kirjoitus tarjoilee mielenkiintoisia ajatuksia aiheesta.

Penkkiurheilu auttaa aivoja pysymään toimintakunnossa

Penkkiurheilu tai urheilun katsominen televisiosta ei ole lainkaan passiivista toimintaa, vaan päinvastoin, se aktivoi aivoja ja niiden älyllistä toimintaa ja parantaa keskittymiskyvyn hallintaa. Aktiivinen urheilun seuraaminen voi siis myös toimia hyvänä aivojumppana nautinnon lisäksi. Erilaisten pelien tiedetään olevan hyvää treeniä aivoille, joka taas auttaa niitä pysymään hyvässä toimintakunnossa. Itselleen kiinnostavaa lajia seuratessa, jonka säännöt ovat tutut ja jossa on sisällä, toimii sen keskittynyt seuraaminen myöskin hyvänä aivojumppana, koska urheilua seuratessa aivot toimivat aktiivisesti ja yrittävät ennustaa, mitä seuraavaksi tapahtuu, aiemman tiedon ja sen hetkisen tilanteen perusteella. Penkkiurheilu saattaa myös toimia sosiaalisesti yhdistävänä linkkinä muiden samasta lajista kiinnostuneiden kanssa. Moni tuntee sosiaalista yhteyttä esimerkiksi samaa joukkuetta kannattavien kanssa, vaikka välissä olisi satoja kilometrejä. Omaa lajia voi myös käydä seuraamassa muiden fanien seurassa, jolloin sen kautta voi myös löytää uusia sosiaalisia kontakteja tai ystäviä. Penkkiurheilua pääsee harrastamaan Helsingin keskustassa esimerkiksi Groovetown Jack Bar & Billiard ravintolassa.

Televisiota katsotaan tv-ruudun lisäksi netistä

Koko yhteiskuntaamme koskettavan digitaalisen murroksen myötä, myös television katselutavat ovat vuosien myötä muuttuneet. Nuorimmat ikäluokat katsovat yhä useammin erilaisia sisältöjä, kuten esimerkiksi sport-tv, tv-ruudun sijaan muilta medialaitteilta, erilaisista digitaalisista kanavista. Ennen ohjelmat saattoivat jopa määrittää illan kulkua, kun lempiohjelma haluttiin ja oikeastaan täytyikin katsoa tiettynä päivänä tiettyyn aikaan. Nykyään moni ei enää halua sitoutua katselemaan ohjelmia tiettyinä esitysaikoina, vaan juuri silloin, kun itselle sopii parhaiten. Nykyään on myös mahdollista katsoa esimerkiksi tv-sarjojen tuotantokausia kerralla putkeen erilaisista palveluista, vaikkapa puhelimen ruudulta. Live-lähetykset ovat myöskin monipuolistuneet erilaisten toimijoiden myötä, olipa kyseessä urheilu tai muu konsepti. Monia kiinnostavat myös konseptiin kuuluvat muutkin sisällöt, kuten haastattelut ja sosiaalisessa mediassa käytävät keskustelut aiheesta.