Urheilu ja vapaa-aika blogi

Sähköpyörän hankkiminen on ympäristöteko

Sähköpyörä on ympäristöystävällinen ja käytännöllinen vaihtoehto perinteiselle polkupyörälle. Se on kestävä, helppokäyttöinen ja tehokas. Sähköpyörien suosio kasvaa jatkuvasti, sillä ne tarjoavat monia etuja perinteisiin polkupyöriin verrattuna. Sähköpyörä soveltuu erityisen hyvin pidempiin välimatkoihin ja mäkiseen maastoon, minkä vuoksi siitä on tullut jo vaihtoehto autolle. Myös kaupungin ruuhkissa se kulkee autoa näppärämmin.

Kehittyvä teknologia muuttaa elintapojamme

Tietoteknologian kehittyminen on muuttanut ihmisten elintapoja monin tavoin. Yksi sellainen on kulutushyödykkeiden tilaaminen suoraan kotiin. Kun aiemmin vaikkapa televisio haettiin elektroniikkaliikkeestä itse autolla kotiin, nykyään voi tilata kotiinkuljetuksen. Aina ei edes tarvitse mennä liikkeeseen katsomaan uutta laitetta, kun internetistä saa riittävästi tietoa, ja koko tilausprosessin voi hoitaa kotisohvalta. Näin ollen auton rooli isojen tavaroiden kuljettamisessa on muuttunut. Tämä kehitys on tuonut muita liikkumisvaihtoehtoja etenkin kaupunkialueille. Tällaisia ovat esimerkiksi sähköpyörät. Toki perinteisetkin miesten taikka naisten polkupyörät ovat edelleen katukuvassa, mutta niiden oheen on ilmestynyt paljon moottoroituja sähköpyöriä, joita polkiessa ei hiostu samalla tavalla kuin nopeasti kävellen tai perinteisellä pyörällä ajaen. Siksi sähköpyörä puoltaa hyvin paikkansa myös työmatkapyöräilyssä.

Mitä sähköpyörän ostajan on hyvä tietää

Sähköpyörässä on sähkömoottori, joka tehostaa ja helpottaa polkemista. Siinä on myös akku, jonka kapasiteetti vaihtelee pyörästä riippuen. Sähköpyörän hankkiminen edellyttää siis hieman perehtymistä moottorin ja akun tehokkuuteen ostovaiheessa. Pääsääntöisesti mitä tehokkaampi tekninen laitteisto pyörässä on sisäänrakennettuna, sitä painavampi pyörä on. Näin ollen nyrkkisääntönä voidaan pitää, että kaupunkiajossa, mikäli maasto ei ole kovin mäkinen, riittää pienempi moottori ja akku, jolloin pyörä on painoltaan kevyempi ja käyttöominaisuuksiltaan ketterämpi. Pitkänmatkan maantiepyöräilyyn voi hyvin hankkia tehokkaamman ja painavamman pyörän.

Sähköpyörä on valmistettu kestävästä materiaalista, jotta se kestää moottorin ja akun painon. Näin ollen sähköpyörän hankkiminen on pitkäaikainen investointi. Pyörän lukitusjärjestelmään kannattaa myös satsata, sillä sähköpyörät ovat valitettavasti varkaiden kiintopisteitä, samoin kuin perinteisetkin polkupyörät.

Pyörän tulee aina olla sen käyttäjän mittojen mukainen. Liian suuri runko pienikokoiselle käyttäjälle ei ole ergonominen, kuten ei myöskään liian pieni runko isokokoiselle polkijalle. Renkaiden koko riippuu pyörän käyttötarkoituksesta. Tämä on myös hyvä huomioida ostovaiheessa. Ammattitaitoinen myyjä huomioi kaikki nämä asiat pyörää myydessään.
Sähköpyörät ja naisten polkupyörät Turussa löydät meiltä: Star-Velos.